<img height="1" width="1" alt="" style="display:none;" src="http://www.bizographics.com/collect/?pid=8264&fmt=gif">
Unisys    
     
     
     
 

2019 Unisys Security Index

De Unisys Security Index meet de bezorgdheid van consumenten over kwesties die verband houden met nationale, persoonlijke, financiële en internetveiligheid wereldwijd.

We hebben acht veiligheidsrisico's in dertien landen onderzocht: Australië, België, Brazilië, Chili, Colombia, Duitsland, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, de Filippijnen, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

De wereldwijde bezorgdheid over veiligheid blijft op het hoogste niveau van de dertien jaar dat de Unisys Security Index wordt uitgevoerd. De Unisys Security Index 2019 staat wereldwijd op 175 punten (van de 300), en is gestegen met twee punten sinds 2018.

Belangrijke bevindingen van de Unisys Security Index voor Nederland zijn onder meer:

  • Van de dertien in 2019 onderzochte landen heeft Nederland de minste zorgen over veiligheidskwesties. De Nederlandse zorgen om veiligheid nemen dit jaar echter met zes punten toe volgens de Unisys Security Index™ - van 109 punten in 2018 naar 115 punten in 2019.
  • Wat betreft de Nationale Veiligheid, maakt 40% van de Nederlandse respondenten zich zorgen over de veiligheid van hun land in relatie tot oorlog, terrorisme of ernstige natuurrampen. Dit is gestegen van 36% in 2018, als gevolg van toenemende mondiale spanningen en politieke onzekerheid in Europa en de rest van de wereld.
  • Nederlanders zijn ook bezorgd over de ongeoorloofde toegang tot of misbruik van hun persoonlijke informatie. Zo is 54% van de respondenten van mening dat Nederlandse bedrijven niet genoeg hebben gedaan om hun persoonlijke gegevens te beschermen. Dit ondanks de implementatie van de AVG (GDPR) in Nederland in mei 2018.
  • De bezorgdheid over de veiligheid van persoonlijke informatie komt ook tot uiting in de Nederlandse zorgen over identiteitsdiefstal. Dit jaar maakt 45% van de Nederlandse respondenten zich ernstig (extreem/zeer veel) zorgen over identiteitsdiefstal, vergeleken met 41% in 2018. Dit volgt wereldwijde trends en identiteitsdiefstal komt dan ook als de meest dringende kwestie wereldwijd naar voren in de Unisys Global Security Index van 2019.

Vul het formulier rechts in om toegang te krijgen tot het Unisys Security Index-rapport.

 
      
   
Copyright © Unisys | Privacy Notice | Gebruiksvoorwaarden